Annbritt Ryman

diplomerad lektör

Min specialitet som lektör

Vill du ha hjälp att nå ut med dina kunskaper till en större publik? Skriva mer rappt, begripligt och intresseväckande? Jag brinner för att lära mig nya saker och sprida kunskap och tar därför helst emot manus till fackböcker, gärna populärvetenskapliga. Då kommer min långa erfarenhet som journalist och redaktör till sin fulla rätt. Med mig får du ärlig och konstruktiv hjälp med att utveckla ditt manus till något som har chans att nå alla läsare som väntar därute…

Catrine Tollström

 

Min bakgrund

Jag är utbildad journalist och statsvetare och driver sedan 1991 verksamhet i min egen firma Ryman Produktion som journalist, skribent, redaktör, kommunikatör, författare och konsult omfattande text, radio, film och webbproduktion. Sedan våren 2019 är jag diplomerad lektör som ett komplement till min långa erfarenhet som redaktör. Jag undervisar även i svenska.

Jag har arbetat som reporter, redigerare, chefredaktör och redaktionschef inom både dags- och organisationspress (Svenska Dagbladet, Expressen, Göteborgs-Posten, Arbetet, Akademikern, Civilingenjören, Civilekonomen m fl). Jag har arbetat med radio som nyhetsuppläsare och reporter på Sveriges Radios Eko-redaktion, producerat filmer om kvalitetsarbete samt utvecklat webbplatser och medietränat forskare. Jag har även själv deltagit som forskare i forskningsprojekt om arbetslivet samt skrivit fackböcker och utbildningsmaterial i skilda ämnen.