Catrine Tollström

diplomerad lektör

 

Min specialitet som lektör

Som thrillerförfattare är jag bra på att se hur ditt manus kan bli en bladvändare, oavsett i vilken genre du skriver. Jag är nördig när det gäller olika former av skrivteknik, men framförallt när det gäller dramaturgi och att skapa täta scener som berör. Genom lång erfarenhet av coachande samtal, t ex som kurator, är jag van att ge stöd och att ställa frågor som leder framåt. Mot bakgrund av min utbildning inom beteendevetenskap kan jag också ge djupgående stöd för karaktärsutveckling. Som författare har jag insikt om din process och möter dig på den nivå där du befinner dig. Jag har gjort alla misstag själv och förstår mekanismerna. Du får t ex hjälp att hitta fler möjligheter i dramaturgin, att utnyttja spänningspotential till max, renodla genre, fördjupa romanfigurer och att lyfta scener så de berör lite till. Fokus ligger på konkreta utvecklingsförslag.

Med branschkunskap och insikt om bokmarknadsföring kan jag dessutom stötta i en mängd andra frågor. Mina lektörsutlåtanden är grundliga och tuffa mot texten, men mina kunder ska ändå känna sig förstådda, upplyfta och coachade. Läs mer på min hemsida.

Jag jobbar med all form av skönlitteratur utom fantasy, barn- och ungdom och poesi. Jag avsäger mig också självbiografiska manus där syftet är att hämnas på myndigheter eller svärta ner anhöriga. Självklart kan manus gärna vara samhällskritiska och politiska, men jag jobbar inte med texter vars syfte är att sprida extrempolitisk propaganda. Varmt välkommen att höra av dig om du har några funderingar!

Catrine Tollström

 

Min bakgrund

Författare på HarperCollins Nordic, publicerad i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Fd yrkesvägledare, kurator, arbetskonsulent. Högskoleutbildad inom kultur- och beteendevetenskap plus marknadsföring. Yrkesutbildad lektör, NLP- och hypnoscoach mm. Har stol nr 8 i författarkollektivet Fåröakademien. Gick till final om Selmapriset 2015.

Kontakt

www.catrinetollstrom.se
catrine.tollstrom@gmail.com
076-20 477 20

Gilla gärna författarsidan på Facebook

 

Kategori: Skönlitteratur