Dagens gästbloggare är Anna-Greta Ledin som är med i projektet ”Från bokidé till bokmässa”. Hennes bok ”Från Förvirring till Närvaro: 7 steg till Begriplighet och Mening i samvaro med dementa” lanseras i vår monter på bokmässan i Göteborg i slutet av september.

Från Förvirring till Närvaro

Jag har ett havsgrönt anteckningsblock, som heter ’JAG SKRIVER 1’. På första sidan har jag ritat ett hjärta och inuti hjärtat finns orden:

JAG SKRIVER
HIGH MOMENTS BERÖR VÅRA HJÄRTAN
INTENTION

Från ’HIGH MOMENTS’ går det pilar till ord på sidan om hjärtat. En pil pekar på ordet FÖRLÅTELSE. En annan pil pekar på orden ATT OFFRA SITT LIV FÖR ANDRA. Vid ordet LIV har jag ritat en stjärna. En markering att jag har ett tillägg. Där har jag skrivit att små handlingar kan vara lika berörande som stora. Ögonblick som vi blir höga på finns här och nu.

Nu är en farlig tid för skrivandet. Snön hukar utslagen och övergiven, smutsrandig och krympande i dunkla, skuggiga hörn. Nu vill jag njuta av vitsippor. Fjolårslöven prasslar under fötterna. Nu vill jag räfsa. Den tunga snön och mössen har pressat hallonskogen till marken. Nu vill jag ut med sekatören och vårda de pinnar som finns kvar. Nu skimrar björkarna. Nu hör jag bofinken. Nu smattrar hackspetten på elstolpshättan. Nu surrar en humla i dörröppningen. Nu tickar klockan. Nu vill jag resa mig upp. Nu vill jag inte skriva mer. Nu vill jag vila i den gröna dimensionen. Jag älskar er. Jag är ledsen att det blev så här. Snälla, förlåt mig. Tack.