Vi välkomnar Mia mellström tillbaka som gästbloggare!  Mia är diplomerad lektör och är även med i projektet ”Från bokidé till bokmässa”. Hennes böcker ”Koka Poesi – Att skriva dikter för och med barn” och ”Gulnäsa – Äventyr i Spännings-Spannen” lanseras i vår monter på bokmässan i Göteborg i slutet av september.

Att ge ut böcker är som en tur i berg- och dalbanan: Efterlängtad, lockande och alldeles förskräcklig. Jag stiger ödmjukt in i nästa del av min personliga bokkarusell; böckerna måste ut! Det verkliga äventyret tar fart; att synas! Som ny attraktion i lästivolits brus är det min största utmaning, när jag nu – med stor vånda – gjort klart omslagen och gett okej till tryckeriet.

Intresserar de världen?

Koka Poesi – att skriva dikter för och med barn

VARNING FÖR BIVERKNINGAR!

Lusten att skriva dikter kan upplevas intensiv – även om du inte ens visste att du gillar poesi. Boken drar ner diktningen till mänsklig nivå och om du inte ser upp glömmer du de tre P:na:

Pretentioner
Prestationsångest
Prestige

Gulnäsa – Äventyr i Spännings-Spannen

Följ med Gulnäsa och kaninen Jakob på äventyr i Spännings-Spannen. De fiskar, hoppar längdhopp, leker pirater och utmanar en läskig drake. Och mitt i alltihop finns papegoj-ugglan Åskar och en trollkarl som söker efter en nyponros. Eller, vad det nu är han söker? Han är osäker själv. Kanske fattar du?

Gulnäsa – Äventyr i Spännings-Spannen är en fantasifull kapitelbok för barn mellan 5-9 år. Fina illustrationer av Anna Lindblom gör läsandet extra roligt.

”Arga Siv Jansson är jämt sur. Om jag är högljudd, överröstar hon mig för att få mig tyst och när jag blåser på de fina maskrosbollarna på gräsmattan, skäller hon. Hon kallar mig Gulnäsa, för att jag gillar maskrosor. Om man gnuggar näsan mot dem, innan de blir blås-blommor, blir den alldeles gul. Fast Gulnäsa …? Egentligen inte så dumt. Faktiskt inte dumt alls. Jag tänker heta Gulnäsa på riktigt från och med nu. Tack Siv Jansson!”

 

BOKMÄSSAN

Nedräkningen har börjat. 100 dagar till bokmässan har blivit 90, 85, 80 … Redan i morgon slår portarna upp. Nästan. Tiden sveper förbi. Vi firade studenten för vår dotter i början av juni, trots att det bara var ett par dagar sedan jag höll henne i famnen för första gången; rosig, skrynklig och ganska högljudd. Tänk att det minimala babyhuvudet har vuxit och fyllts med klokheter, så att studentmössan passade. Själv blir jag inte äldre – om jag inte tittar i spegeln förstås. Det är tur, för som unge i hjärtat och tant till det yttre kan jag fånga barnsliga tankarna. Och ärligt talat – det är väl inte bara barn som tycker att tiden är vriden?

Mycket att lära

Jag fick en lillebror igår,

så nu är han 24 år.

… eller … var det kanske månader de sa?

Just det! TIMMAR tror jag att det var!

24 timmar!

 

Själv är jag sex år och trettio meter lång.

Nej, vänta en gång …

Vad var det de sa?

Jo, det var min skostorlek det var!

Trettio!

 

I juli fyller jag sju år.

Pappa har lovat, att om det går,

ska vi åka skridskor nere på sjön

och bygga en snögubbe i snön.

Hm … var det juli han sa?

Nej, vid JUL ska det va!

I december!

 

Alla mått och tider och så

har jag så svårt att hålla reda på.

Ibland är en timme lång, ibland kort.

Hur ska man veta vad det är för sort

när klockan är helt snurrig och vriden?

Min mamma vet, för hon är född på medeltiden!

Ur Koka Poesi – att skriva dikter för och med barn

Låt oss njuta av sommaren ett par minuter till, innan det är dags för Bokmässa. Det är bäst vi skyndar oss. Blinkar vi ett ögonblick för länge står julen för dörren.

Ställ väckarklockan, så ses vi på Bokmässan! Releaseparty den 29/9 klockan 16:00 vid skrivartorget på våning två. Välkommen!

Mia Mellström

Mias erbjudande!

Maila mig ”Gästblogg” och din adress före den 31/7 på mia@texterian.se och förbeställ ett signerat exemplar med leverans redan i augusti.

Koka Poesi – att skriva dikter för och med barn
Ditt pris: 96:- inkl. moms. (plus ev. porto) Normalpris: 120:- inkl. moms

eller

Gulnäsa – Äventyr i Spännings-Spannen
Ditt pris: 106:- inkl. moms. (Plus ev. porto) Normalpris: 130 inkl. moms