Joel Zachrisson

diplomerad lektör

Min specialitet som lektör

Vad sägs om ett manligt perspektiv på dina karaktärer? Jag läser alla typer av genrer, men är extra intresserad av fantasy, skräck, spänning och psykologisk thriller.

I min läsning antar jag ett helhetsperspektiv och fokuserar på story, struktur och dramaturgi – alltså sådant som leder handlingen framåt. Jag lägger också vikt på gestaltningen av rollfigurer – med personporträtt, drivkrafter och karaktärsutveckling.

Även en bra historia kan alltid bli ännu lite bättre, och jag vill utmana dig att ta ditt manus ett steg längre. Jag ifrågasätter, reflekterar och föreslår konkreta lösningar som bidrar till en underhållande och kommersiellt gångbar berättelse.

Jag inspireras av berättartekniker från filmvärlden, speciellt för dramaturgi och framåtdriv mellan scener. Själv är jag åttiotalist och uppvuxen med filmskapare som Tarantino, Fincher och Nolan. Jag gillar manus med parallella spår som kolliderar, skapar dynamik och vävs ihop. Andra favoritgrepp är twister, icke-linjära tidslinjer, och populärkulturella referenser.

Catrine Tollström

Min bakgrund

En nyfiken person som alltid vill fortsätta utvecklas. Skriver på egna manus och har ett stort språkintresse – har läst spanska och franska utomlands. Utbildad civilingenjör som förut arbetade med marknadsföring och reste i tjänsten över hela världen. Har backpackat jorden runt och sysslat med äventyrsaktiviteter som bergsbestigning, kajakpaddling och vildmarksliv. Intresserad av psykologi och spiritualism och hur de hänger samman med berättande. Idag är jag bosatt i ett hus på isländska landsbygden där jag arbetar som naturguide.