Välkommen! Här ser du hela kursutbudet – såväl kurser och evenemang på plats som distanskurser med eller utan respons.

Romanverkstad i Havanna, Kuba 1-8 mars 2018

En spännande vecka! Vi har hyrt ett helt litet hotell i centrala Havanna, med plats för upp til 12 deltagare. Du kan dela rum eller få enkelrum. Vi skriver i den fina salongen eller på takterrassen och gör utflykter i Hemingways fotspår. Flera deltagare planerar att stanna en extra vecka före eller efter kursen. Kom med i vår planeringsgrupp på Facebook för mer information!

 

Romanverkstad i London 14-18 maj 2018

Fem intensiva dagar för dig som vill hinna skriva mycket och träffa andra för teori, skrivövningar och textsamtal.  I härliga London, där vi också kommer att utforska några riktigt spännande platser som får din skrivlust att sprudla.

Skrivlust och storstadspuls i härliga London. För 11:e gången intar vi Londons mysigaste pub – The Victoria i Paddington – och jobbar med DIN roman. Ta med en bokidé eller ett projekt du skrivit en del på och få verktyg, inspiration och skrivkompisar som sätter fart på skrivandet. Vi kommer att experimentera med olika perspektiv och berättarröster, finslipa dialog och gestaltning, skriva texter som berör (och som du kan ha med i din roman), jobba med tema och budskap, göra svåra grejer som är lätta att undvika när man sitter på egen hand. Vi pratar dessutom en del om utgivning och förlagsstrategi.

Oavsett hur kort eller långt du redan kommit med din roman ger denna kurs en rejäl skjuts – du kommer att skriva mycket!

Läs mer och anmäl dig här

Drömmer du om att skriva en bok men har ännu inte kommit på vad den ska handla om?

Med hjälp av Hitta din bokidé kommer du att hitta minst en konkret och hållbar bokidé att jobba vidare på. Vi utforskar vad du kan, vad du är intresserad av och hur du kan finna energi och passion för skrivandet. Med eller utan respons.

Från 1190 kr.

I självstudiekursen SKRIV EN ROMAN PÅ 10 VECKOR får du skrivuppgifter varje dag i 70 dagar

Den här kursen passar dig som vill satsa på att skriva varje dag, vill påbörja eller fördjupa ett romanprojekt och vill få struktur i både romanen och skrivprocessen.

Pris: 1490 kr.

Vill du skriva en roman och få löpande stöd och respons från en erfaren författarcoach?

Välj mellan Lilla, Stora eller XL Romanskolan! Alla kurser har samma 10 kursbrev men du kan välja mellan att skicka 6, 15 eller 25 sidor att få respons på efter varje kursbrev. Billigaste sättet att få coaching!

Från 4900 kr.

Produktiv författare är en kurs för dig som har en släng av skrivkramp, skjutauppsjuka och vill höja din självkänsla för skrivandet  – och för dig som försöker pussla ihop livets alla sysslor så att skrivandet får sin självklara plats.

Pris: 1190 kr.

Kreativ författare är en kurs för dig som vill hitta nya sätt att angripa ditt skrivande.

Vi jobbar med kreativa övningar, provocerande frågor mm för att skapa nya tankemönster. Bered dig på en kurs där du hamnar ”utanför boxen”!

Pris: 1190 kr.

Redigera romanen är en kurs för dig som skrivit (minst) första utkastet av din roman och vill finslipa det inför utgivning.

Här får du lära dig hur du kan tänka för att det ska bli den bok du verkligen ville skriva, fördjupa intrigen, gestaltningen och romanpersonerna, täta logiska luckor, skärpa till språket och mycket mer.

Pris: 1490 kr.

Skriv en serie är en kurs för dig som vill planera och skriva en bokserie eller göra en uppföljare efter första romanen. 

Vi tar bl a upp vad som krävs för att hålla engagemanget hos både författaren och läsarna, hur romanpersonerna kan fördjupas och dramaturgin fungera såväl i enskilda böcker som över hela serien.

Pris: 1190 kr.

Kursen Ditt stora visitkort vänder sig till företagare som vill skriva en bok om sin expertis.

Du får verktyg för att ta fram ett lockande innehåll, skapa strukturen och göra en plan för skrivandet.  Målsättningen är att du ska kunna skapa hela stommen till din bok, göra en detaljerad innehållsförteckning och skriva din bok med hjälp av kursen. 

Från 1500 kr.

En bloggkurs för sig som vill bli eller redan är författare.

Det blir allt viktigare för författare att synas på nätet. I den här kursen får du lära dig allt en författare behöver veta om att blogga och en hel del om sociala medier.

Pris: 1190 kr

Kursen Ge ut din bok vänder sig till författare som vill ge ut sin bok på egen hand.

Du får verktyg för att ta fram en budget och en projektplan, hitta den affärsmodell och tryckmetod som passar dig bäst, samt at t förbereda boken för tryckning.  Målsättningen är att du ska kunna ge ut en snygg bok som du kan sälja.

Pris:  1190 kr

Kursen Lansera din bok vänder sig till författare som vill göra sin bok synlig när den kommer ut på marknaden.

Du är egenutgivare eller ger ut boken på ett förlag där du bidrar till marknadsföringen. Du får verktyg för att skapa en marknadsföringsplan, genomföra en lanseringskampanj och fortsätta marknadsföra boken efter att den har kommit ut. 

Pris: 1190 kr