Vill du sälja omtänksamhet i advent?
Eller letar du värdefulla julklappar?

Köp – eller var med och sälj – Peter Jihdes och Mia Mellströms barnberättelse (ca 5-12 år) Stick!!! En säck diabetes – en fin julklapp till vem som helst. Direkt från hjärtat. Och för bara 50:- (plus porto) Köp enklast via mail mia@texterian.se eller på Mias webbsida.
Vårt projekt är ideellt. Det enda som kostar är trycket. Övriga intäkter går till organisationer som jobbar med diabetesfrågor. Just nu: Barndiabetesfonden.

Anna Lindblom (illustratör), Peter Jidhe och Mia Mellström

Visste du, att diabetes typ 1 och diabetes typ 2 är två olika sjukdomar? Eller att föräldrar till diabetesbarn sällan sover en hel natt? Att de alltid – och jag menar verkligen alltid, som i varje minut dygnet runt – måste ha koll på sitt barns blodsocker? Hela familjen är hjältar när ett barn blir sjukt.

Många av oss vet väldigt lite om sjukdomen. Andra känner till den väl. Alltför väl.

I Sverige lever 50.000 människor med diabetes typ 1. Många är barn. Det finns inget botemedel. Ännu.

Peter Jihde har diabetes typ 1. I torsdags var han värd för diabetesgalan och nu släpps barnberättelsen Stick!!! En säck diabetes. En liten historia för att öka förståelsen och ge drabbade barn hjälp att handskas med situationen.

Vår kunskap skänker drabbade barn säkerhet.

Vi tycker, att varje bibliotek, varje skola, varje sjukhus, varje hem skulle ha en bok. Hjälp oss att sprida berättelsen och samla in pengar på köpet.

Köp Stick!!! En säck diabetes och bli en hjälte du också!

Lite i förskott önskar vi en härlig advent!

Peter Jihde och Mia Mellström

Kanske har du lust att träffa Stick!!! i advent?
23/11 Kronobergs Bokmässa i Växjö
24/11 I handelsboden på Himmelsberga julmarknad
7/12 Wachtmeister inköpscenter, Karlskrona
8/11 Skälby julmarknad i Kalmar
13-15/12 Julmarknad på Astrid Lindgrens Näs, Vimmerby

Vi fyller gärna på listan med dina marknads- och mässbesök om du vill vara med och sälja boken. Kontakta mia@texterian.se.

***

Mia Mellström är författare och lektör